Bazą do adaptacji był kontener 40’HC. W kontenerze zostały wydzielone pomieszczenia zgodnie z załączonym rysunkiem technicznym. Kontener został przez nas zaizolowany, ocieplony, wyposażony w klimatyzator z funkcją grzania i chłodzenia. Obiekt gastronomiczny wyposażyliśmy w drzwi, okna, żaluzje, instalacje elektryczną, kanalizacyjną. Na koniec prac adaptacyjnych kontener gastronomiczny został jeszcze odmalowany odmalowany wewnątrz i zewnątrz.
Zobacz kontener gastronomiczny przed i po przebudowie
Wymiary główne kontenera bazowego 40’HC:
Wymiary zewnętrzne:
Długość: 12 192 mm (0, -10)
Szerokość: 2 438 mm (0, -5)
Wysokość: 2 896 mm (0, -5)
Wymiary wewnętrzne:
Długość: 12 032 mm (0, -10)
Szerokość: 2 352 mm (0, -5)
Wysokość: 2 698 mm (0, -5)
Wymiary załadunkowe, na otwartych wrotach:
Szerokość: 2 340 mm (0, -5)
Wysokość: 2 585 mm (0, -5)